Gratis Energiescan: de eerste stap naar energie- en geldbesparende maatregelen


Betaal jij ook elke maand zo’n hoge energierekening voor jouw onderneming? En wíl je wel graag duurzamer ondernemen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Richard Moorman heeft een eigen sportschool en deed via de Provincie Drenthe de gratis Energiescan. Met nieuwe inzichten nam hij de nodige energie- en daarmee geldbesparende maatregelen. In deze video vertelt hij hoe hij geprofiteerd heeft van de Energiescan.

Informatieplicht

Verbruikt jouw bedrijf per jaar meer dan 50.000 kwh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan moet je sinds 1 juli 2019 voldoen aan de informatieplicht. Om aan deze informatieplicht te kunnen voldoen, heeft Richard naar aanleiding van de resultaten uit de Energiescan onder andere zonnepanelen laten leggen, een aircosysteem laten plaatsen en waterbesparende douchekoppen aangeschaft.

Begin bij het begin

Ook energiezuiniger ondernemen? Voordat je maatregelen neemt, is het handig te weten wat je huidige verbruik is en waar kansen liggen. De provincie Drenthe heeft daarom energiescans ingekocht die ze gratis aanbieden aan Drentse ondernemers. De Energiescan geeft je inzicht in welke maatregelen je kunt nemen om daadwerkelijk energie en kosten te besparen. Je beslist zelf of je de maatregelen doorvoert. Ook word je door een ervaren adviseur begeleid als je vervolgens besluit om energiebesparende maatregelen te nemen.

Financier je maatregelen

Met de Energiescan is de eerste stap gezet. Om het plan vervolgens om te kunnen zetten in daadwerkelijke stappen, biedt de provincie Drenthe de mogelijkheid tot een energielening tegen een aantrekkelijk rentetarief. Met deze Drentse Energielening kun je je plannen waarmaken en je steentje bij dragen aan de CO2-reductie.

Meer over de Energielening en de gratis Energiescan?

Ga naar ennudoeikhetook.nl voor meer informatie over de Energiescan en de Energielening.

Of vraag direct de gratis energiescan aan.