Over DiT


Welkom bij Drenthe in Transitie! DiT is een platform dat zich inzet voor duurzaamheid in onze prachtige provincie. We maken groene initiatieven zichtbaar, delen visies van duurzame koplopers en starters (klein én groot) en inspireren elkaar om te werken aan een duurzaam Drenthe.

DiT heeft oog voor de gehele Drentse samenleving. Voor alle Drenten brengen we duurzaamheid binnen handbereik door inspirerende verhalen te delen onder de noemer duurzaamheid dichtbij. Over Drentse ondernemers delen we duurzame verhalen, om het duurzaam ondernemen binnen de provincie een extra impuls te geven. Daarnaast delen we verhalen over de verduurzaming van landbouw. Ook de agrarische sector laat in Drenthe namelijk zien dat de transitie naar duurzaamheid al in volle gang bezig is.

DiT is een initiatief van Provincie Drenthe en de 12 Drentse gemeenten.  Communicatiebureau Dizain voert hierbij als onafhankelijke partij de redactionele werkzaamheden uit. De redactie zoekt bij het ontwikkelen van content naar een goede balans tussen de verschillende duurzame initiatieven die de provincie kent. Het platform is van en voor iedereen die zich betrokken voelt bij duurzaamheid in Drenthe: ondernemers, particulieren en overheden.