ChargePark, een win-win-win situatie


Nederland telt steeds meer ‘stekkerauto’s’: hybride en elektrische auto’s die moeten worden opgeladen. Een fantastische, milieuvriendelijke ontwikkeling met helaas één fors probleem: er is een schreeuwend tekort aan oplaadpunten. Dat willen wij oplossen met een netwerk van voordelige laadpalen aan huis of op een bedrijfsterrein.

Fijnstof is het nieuwe roken

Fijnstof is echt een killer. De hele kleine deeltjes die ingeademd worden, lijden bij steeds meer mensen uiteindelijk tot mini-longontstekingen die ook een hart en/of herseninfarct kunnen veroorzaken. De fijnstof deeltjes kunnen daarnaast rechtstreeks in de vaatwand gaan zitten en daar schadelijk zijn, dan wel indirect schade veroorzaken door ontstekingsstoffen in het bloed. Fijnstof is het nieuwe roken, en inmiddels een erkende risicofactor voor hart- en vaatziekten. De impact hiervan mag niet worden onderschat.

Vanuit mijn beroep als arts krijg ik veel te maken met de schadelijke gevolgen van fijnstof voor de individuele- en volksgezondheid, waarvoor ook het verkeer (de uitstoot van diesel- en benzinemotoren) in belangrijke mate verantwoordelijk is. Samen met Robert-Jan Brouwer ben ik daarom ChargePark gestart. Robert-Jan is directeur van Chargepoint, een bedrijf gespecialiseerd in het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s, al jarenlang actief in de laadbranche.

Op naar een groter netwerk van groene oplaadpunten

ChargePark is Nederlands eerste community voor rijders van hybride en elektrische auto’s die hun laadpalen met elkaar delen op een unieke manier. De laadpalen zijn eenvoudig te lokaliseren en reserveren met de mobiele app. Doordat gegarandeerd gebruik wordt gemaakt van groene energie – door groene stroomproviders of stroom uit eigen zonnepanelen – wordt het milieu en onze gezondheid daar eveneens beter van. De particuliere of zakelijke eigenaar van de laadpaal verdient aan zijn of haar laadpaal (particulieren honderden, MKB duizenden euro’s/jaar) en de elektrische rijder beschikt plots over een veel groter netwerk van groene oplaadpunten wat de actieradius fors uitbreidt. Door de mogelijkheid om laadpalen van tevoren te reserveren ontstaat er geen ergernis meer over bezette publieke laadpalen. ChargePark staat voor parkeren dichtbij uw bestemming met één goedkoop laad-, parkeer- en reserveertarief, concurrerend met het gemeentelijke parkeertarief. Bovendien is de gebruiker zeker van een goede terugleververgoeding voor zonne-energie als de saldeerregeling gaat verdwijnen.

Alleen maar winnaars

“Op deze manier wordt grootschalig elektrisch rijden op groene stroom/zonne-energie mogelijk”

Op deze manier wordt grootschalig elektrisch rijden op groene stroom/zonne-energie mogelijk en leveren we als burgers een goede bijdrage aan onze milieu- en klimaatdoelstellingen. En dan is er nog de gezondheidswinst door fijnstofreductie met minder ziekenhuisopnames, minder sterfte en zodoende minder kosten in de zorg.

Kortom, alleen maar winnaars.


DIT is

thumbnail_chargepark_0

Herman Mannaerts