Derde editie Energy Challenges van start!


Afgelopen donderdag was ik in de Bonte Wever in Assen bij de kick-off van de Energy Challenges Drenthe 2016. Al drie jaar achtereenvolgend gaan honderden Energizers de strijd met elkaar om zoveel mogelijk energie te besparen, op school én thuis. Dat betekent dus niet alleen op scholen de verwarming een graad omlaag, maar ook thuis. Verschillende basis- en middelbare scholen hebben teams samengesteld, die zelf een energiebesparingscampagne gaan bedenken.

Springend van de energie

De kick-off was een groot feest. Alle 19 deelnemende basisscholen waren vertegenwoordigd door hun Energizer teams. Vrolijk uitgedost sprongen ze van de energie. Dansers werden binnengereden in mooie elektrische sportauto’s, waar iedereen mee op de foto kon. Een groot contrast met Marco Out, burgemeester van Assen, die op een fiets ten tonele verscheen. Hij voegde daad bij zijn woord, want zijn tip aan de Energizers is: ‘Houd het simpel’.

De Energizers gingen zelf aan de slag tijdens diverse workshops. Ze renden heen en weer door de zaal om quizvragen te beantwoorden, en traden op met zelfgeschreven raps over energiebesparing.

Sterren

Tijdens de wedstrijd verdienen de teams sterren door verschillende onderdelen van de campagne uit te voeren. Zo hebben de deelnemende teams voor de kick-off een promotiefilmpje gemaakt, waarmee ze de eerste ster op zak hebben!

Finale in juni

Nu de wedstrijd officieel van start is, kunnen we zien wie er het meest bespaart, en uiteindelijk naar de finale van de derde Energy Challenge zal gaan in juni. Tot die tijd zijn de scholen die mee doen te volgen op verschillende social media, en op de website van de Energy Challenges Drenthe.


Locatie

Assen

Auteur

Roelg

Roel Gigengack