Een nieuwe werkvorm met oud meubilair


In Nederland gebruiken we dagelijks zo’n 100 miljoen vierkante meter kantoorruimte. Ongeveer vijftig procent hiervan wordt gebruikt voor werkplekken, zo’n 50 miljoen vierkante meters benut voor bureaus dus. Rekening houdend met ongeveer 10-15m2 per werkplek, houdt dit in dat er momenteel ongeveer 3,5 tot 5 miljoen werkplekken (bureaus) bestaan in Nederland. We hebben ze niet nageteld, maar grote kans dat jij er van één gebruik maakt.

Nederlandse bedrijven zijn volop in beweging waarbij ‘werkplektrends’ niet vergeten worden. Organisaties zijn in transtie naar bijvoorbeeld een flexibele structuur met andere werkvormen met behoefte aan minder (of juist meer) vierkante meters, of een geheel andere huisvesting.

Bij vrijwel elke huisvestingsbeweging is er sprake van het herinrichten van de werkomgeving. In veel gevallen wordt daarbij gedacht aan het vervangen van bestaand meubilair. Met een prachtige inspirerende werkomgeving tot gevolg! Maar wist jij dat er meer wegen leiden naar een inrichting die uw medewerkers inspireert?

Duurzaam herinzetten van gebruikt meubilair

‘!pet projectinrichters’ is al ruim dertig jaar landelijk actief in het ontwerpen en inrichten van werk-, leer- en zorgomgevingen. Ruim tien jaar geleden hebben we voor onze relaties een duurzame tool ontwikkeld waarbij we streven naar maximaal behoud en herinzet van meubilair. Want, weggooien en vernietigen van gebruikt meubilair is absoluut kapitaalvernietiging. Ons groene programma ‘Reversed Logistics’ biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om bestaand meubilair te behouden en op een ander moment opnieuw in te zetten. Wij inventariseren, verzorgen transport en opslag, controleren de technische staat, en adviseren over de opties voor herinzet. We bieden de keuze om meubilair te ‘refitten’. Door het vervangen van bladen van bureau- of vergadertafels of het herstofferen van zitmeubilair maken we het bestaande meubilair helemaal passend in een nieuwe werkomgeving en krijgt het een nieuw leven.

"We beschikken ook over een grote voorraad gebruikt meubilair waarmee we inrichtingen duurzaam kunnen realiseren"

Per jaar wordt ongeveer dertig procent van onze inrichtingen gerealiseerd door herinzet, zowel met als zonder revitalisatie van bestaand meubilair. Dát is duurzaam inrichten en daarmee passen we enkele belangrijke principes van de circulaire economie toe. De bestaande inrichting blijft presteren én behoudt zijn waarde. Daarnaast is het aangepast naar de nieuwe werkvorm.

Circulaire inrichting door hergebruik te maximaliseren

Bij een volledig circulaire inrichting is het uitgangspunt dat de toegepaste producten van zeer hoge kwaliteit zijn (en daarmee waardevast) en modulair ontworpen en geproduceerd zijn zodat ze na gebruiksfase eenvoudig gedemonteerd kunnen worden om de materialen en grondstoffen opnieuw in te zetten. Afval wordt geminimaliseerd, hergebruik gemaximaliseerd. Wij hebben de verantwoordelijkheid voor de inrichtingselementen, onze opdrachtgever betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit. Duurzaam inrichten is daarmee een absolute groene dienst!

Fotocredit banner: Istock


Locatie

Hoogeveen

DiT is

niels_van_veen

Niels van Veen