Handgemaakte zeep met een boodschap


Met een verlangen naar kwaliteitsproducten met een boodschap is Tineke Smit samen met haar dochter Jenneke Smit uit Dwingeloo gestart met Soap & Simplicity. De handgemaakte zeep die de dames verkopen bestaat uit hoogwaardige natuurlijke ingrediënten en heeft de boodschap “onze aarde is belangrijk!”

“Door massaproductie is het de laatste jaren steeds moeilijker geworden om kwaliteit te herkennen”, vindt Jenneke. Tineke vult aan: “De lage prijzen van veel producten werken demotiverend voor mensen met creatieve ideeën en ze maken het niet makkelijk voor mensen die ambachtelijke producten maken. Gelukkig zie je dat steeds meer mensen waarde hechten aan 'echte' producten die origineel en gewoon goed zijn.”

Handgemaakte zeep

"Onze zeep is gemaakt van natuurlijke en plantaardige ingrediënten. De kokosolie die de basis van onze zeep vormt is van biologische afkomst. We maken al onze zepen met de hand, het leuke hieraan is dat we lekker creatief kunnen zijn met ‘swirls’ en kleuren. De houten mallen waarin we de zeep gieten zijn gemaakt door mijn opa. Nadat de zeep een dag in de mal heeft gezeten is ze goed om eruit gehaald te worden. Dan snijden we de zeep en bestempelen we ze met ons logo”, aldus Jenneke.

“Het is zeep zoals deze vroeger gemaakt werd, met gedroogde kruiden, bloemen en geuren."

Tineke Smit, Jenneke Smit, Soap & Simplicity, natuurlijke ingrediënten, plantaardige ingrediënten, kokosolie, biologisch, gedroogde kruiden, bloemen, geuren, etherische olie, duurzaam, duurzaamheid, handgemaakte producten

Tineke: “Het is zeep zoals deze vroeger gemaakt werd, met gedroogde kruiden, bloemen en geuren afkomstig van etherische olie. Er komt geen machine aan te pas, wat natuurlijk weer een hoop energie bespaart. Daarnaast proberen we zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Het is een proces waarin je groeit, en waarin we altijd op zoek zijn naar punten om op te verbeteren. Zowel in de balans van de ingrediënten in de zeep zelf als in het productieproces.”

Duurzaam en lokaal

Soap & Simplicity bestaat nu ongeveer vijf jaar en naast de verkoop via de webshop staan Tineke en Jenneke op markten en fairs in de regio. “We hopen dat steeds meer mensen regionale producten gaan kopen die op kleine schaal gemaakt zijn omdat je daarmee je omgeving steunt. Daarnaast heb je meer zicht op de kwaliteit en duurzaamheid van een product als je weet waar het vandaan komt. Wij zien duurzaamheid als een keuze. Door te kiezen voor lokale en handgemaakte producten kies je voor duurzaamheid en stem je voor een betere wereld.”

Bent u benieuwd naar Soap & Simplicity en de handgemaakte zepen van Tineke en Jenneke? Neem dan een kijkje op: www.soapandsimplicity.nl.

Fotocredits: Soap & Simplicity


Locatie

Westerveld

DiT is

tineke_jenneke_smit

Tineke en Jenneke Smit

Soap & Simplicity